Apostoli na Facebook-u
Apostoli - motoristi slobodnog duha
Protestna vožnja motociklista Srbije održana je u subotu, 17. aprila, da bi se Vladi Srbije i široj javnosti skrenula pažnja na neopravdano visoke poreske dažbine koje se plaćaju prilikom registracije motocikala.
Grupa Apostoli kao i 1.500 motorista iz cele zemlje okupilo se da pokaže svoju ozbiljnost u postizanju zajedničkog cilja
SMANJENJE TAKSI ZA UPOTREBU MOTORA.
Pogled na dešavanja u Beogradu sa moto protesta.
Pokazana izuzetna disciplina, dobra organizacija i zrelost za političku akciju.
Oko 1.500 motociklista, članova Moto asocijacije Srbije (MAS) iz cele zemlje, protestovali su u subotu u Beogradu zahtevajući dijalog sa Vladom o smanjenju poreza, taksi i registracija na upotrebu motocikala.

Oni su se ujutro okupili na Ušću, odakle su se motorima nešto pre 12 časova dovezli do Doma narodne skupštine, gde su, kako je najavljeno, simbolično ostavljanjem stare obuće izrazili svoje nezadovoljstvo.

Predsednik MAS-a Ljubiša Nikolić kazao je novinarima da bajkeri traže dijalog sa predstavnicima Vlade, pre svega sa predstavnicima Ministarstva finansija jer godinu dana nisu dobili odgovor na zahtev o smanjenju poreza na upotrebu motora.

"Za auto od 1.200 kubika, koji košta oko 12.000 evra, vozači plaćaju taksu od 1.200 dinara, a za motocikle te vrednosti taksa je oko 30.000 dinara", naveo je on.

Prema rečima Nikolića, nezadovoljni motoristi danas obnavljaju taj zahtev i neće odustati od protesta dok im se ne odgovori.

"Ostavićemo staru obuću i tako i na simboličan način iskazati naše nezadovoljstvo", kazao je on i dodao da će je kasnije pokupiti da ne bi ostalo đubreta iza njih.

Protestna vožnja srpskih motociklista, uz pratnju policije, krenula je sa Ušća, preko Brankovog mosta do Doma Narodne skupštine Srbije, što je izazvalo veliki zastoj i saobraćajne gužve.

Kolona motociklista se dalje kretala Takovskom ulicom do Cvijićeve, zatim ulicom Bulevar Despota Stefana do Trga Republike, Terazija, Slavije, a zatim Nemanjinom do Železničke stanice, Savskom ulicom, pa preko mosta "Gazela" auto-putem i dalje ulicama Španskih boraca i Bulevarom Mihajla Pupina nazad na Ušće.

"Cilj protestne vožnje je da se Vladi Srbije i široj javnosti skrene pažnja na neopravdano visoke poreske dažbine koje plaćamo prilikom registracije motocikala, kao i podrška zahtevu motociklista Srbije za izmenu Zakona o porezima na upotrebu i držanje dobara koji je MAS uputila Vladi preko Ministarstva finansija, 1. aprila 2010", navedeno je u saopštenju asocijacije.

Motoristi traže da se izmenama Zakona o porezima na upotrebu i držanje dobara smanje porezi za motocikle i vozila starija od 20 godina.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku za 2009. u Srbiji od 1.895.667 ukupno registrovanih vozila ima 34.500 motocikala.
Akcija Deda Mraz 2009/10.
pogledajte opširnije ovde
Akcija Uskrs za decu 2009.
pogledajte opširnije ovde
Protest protiv visokih taksi 2010.
pogledajte opširnije ovde
Akcija Uskrs za decu 2010.
pogledajte opširnije ovde
Dobrovoljno davanje krvi 2010.
pogledajte opširnije ovde
Akcija Deda Mraz 2010/11.
pogledajte opširnije ovde
Podrška narodu Japana
pogledajte opširnije ovde
Start   |   Članovi   |  Aktivnosti   |   Galerija   |  Forum   |   Putovanja   |  Sponzori      Copyright © 2009-2011 All Rights Reserved. Design ticma
akciju za  Uskrs Moto Zeka 2011.
pogledajte opširnije ovde
akciju Moto deda Mraz 2011/12.
pogledajte opširnije ovde
akciju za  Uskrs Moto Zeka 2012.
pogledajte opširnije ovde
Akcija Deda Mraz 2012/13.
pogledajte opširnije ovde
Akcija dobrovoljnog davanja krvi
pogledajte opširnije ovde
akciju za  Uskrs Moto Zeka 2013.
pogledajte opširnije ovde
Akcija Moto Deda Mraz 2013/14.
pogledajte opširnije ovde
akciju za  Uskrs Moto Zeka 2014.
pogledajte opširnije ovde
poseta pivari u Čelarevu 2014.
pogledajte opširnije ovde