Apostoli na Facebook-u
Apostoli - motoristi slobodnog duha
Akcija Deda Mraz 2009/10.
pogledajte opširnije ovde
Start   |   Članovi   |  Aktivnosti   |   Galerija   |  Forum   |   Putovanja   |  Sponzori      Copyright © 2009-2011 All Rights Reserved. Design ticma
trasa puta_2013.jpg
Akcija Deda Mraz 2010/11.
pogledajte opširnije ovde
Pogledajte kako su protekle predhodne akcijeMoto Deda Mraz

Akcija Deda Mraz 2011/12.
pogledajte opširnije ovde
DESETA MOTO DEDA MRAZ akcija 2012/13

Nedelja 30. decembar 2012. od 9,00  do 14,00 časova


Okupljanje od 9:00 časova 30.12.2012. na platou ispred SPENS-a" u ulici Maksima Gorkog,
Polazak kolone u 9,30 prema centru Sremske Kamenice, a u 10 časova će kolona Deda mrazova posetiti Decije selo u Sremskoj Kamenici gde će podeliti paketiće i tradicionalno provozati decu na motorima koji sami izaberu po krugu sela. U 11 smo na odeljenju Dečije bolnice, gde ćemo ostaviti poklone i obići bolnicu da nas deca iz svih soba vide. Za 12 sati predviđen je obilazak dece u Domu za decu ometenu u razvoju na Novom Naselju gde ćemo pored slikanja i paketića malo pogledati radove kojima se ta deca uvek hvale.
Da ispunimo želju i deci u Svratištu za decu, kolona Deda Mrazova sa paketićima obići će i njihov dom.
Kraj akcije predviđen je u 13 časova na Trgu slobode, gde se podele svi preostali pokloni deci koja se tu zateknu.
Za sve učesnike na motoru predviđen je ručak u restoranu Jedro jedriličarskog kluba na Dunavu.

        
I ove godine ljudi dobre volje su pomogli akciju i omogućili da što više dece bude sretno.
Firme koje su sa svojim sredstvima omogućili kupovinu poklona za decu.
TRASA PUTA
Okupljanje 9:00 časova plato SPENS-a,
Polazak kolone u 9,30  Maksima Gorkog, Bulevar Oslobođenja, Most Slobode, Sremska Kamenica, 10 časova Decije selo u Sremskoj Kamenici.

Povratak u Novi Sad preko mosta Slobode, Bulevar Oslobođenja, Futoška ulica, Hajduk Veljkova - 11 smo na odeljenju Dečije bolnice.

Hajduk Veljkova, Hadži Ruvimova, Raše Radujkova, Jovana Dučića, Bulevar Kneza Miloša - 12 sati obilazak dece u Domu za decu ometenu u razvoju.

Bulevar Kneza Miloša, Bulevar Vojvode Stepe, Rumenačka, Bulevar Jaše Tomića, Bulevar Oslobođenja -  deca u Svratištu za decu,

Bulevar Oslobođenja, Jevrejska, Mihajla Pupina, Modene - 13 časova na Trgu slobode.

Posle podele paketića ručak za sve učesnike.
Modene, Žarka Zrenjanina, Stražilovska, Bul. Cara Lazara, Bul. Oslobođenja, Narodnog Fronta, Šekspirova - restoran Jedro jedriličarskog kluba na Dunavu

        
Ovako su mediji propratili akciju. Televizija je napravila nekoliko najava uživo.
Paketići kupljeni u Tempu i uz svesrdnu pomoć radnika kao i lično direktora sve urađeno brzo i efikasno.
Slatkiši utovareni i zajedničkim snagama sve spakovano u prazničke paketiće. Ukupno smo uspeli da napravimo 350 paketića u kojima ima po 14 slatkih artikala.
Pakovanje paketića lepo organizovano i uz dobru ekipu brzo urađeno.Reportaže iz medija posle akcije.Na TV Dnevniku RTV je puštena reportaža o akciji u nekoliko udarnnih termina.Bili smo i na TV Panon za mađarsko govorno područje.Neke slike sa akcije.Na platou SPENS-a od 9 sati je počelo okupljanje učesnika akcije.Oko 50-60 motora se uputilo u Sremsku Kamenicu gde su nas očekivali Otpisani i grupe motorista iz Srema.Deca koja su tužna u bolesničkim sobama malo su živnula ugledavši Deda Mrazeve, dobili su poklončiće puno pozdrava i želja da što pre ozdrave.Dobro raspoloženje nije falilo, lepa grupa postala je i velika. Zajedničko slikanja oduševljenje akcijom sretni zbog lepog vremena nastavljamo zajedno do Dečijeg sela.Kratak put do Dečijeg sela i prvo oduševljenje, deca su nas dočekala razdragano.To treba doživeti! Koliko se ta deca obraduju kad nas ugledaju, a najveće oduševljenje nastupi kada im ponudimo da se provozaju na motoru, zato se ova akcija i održava a svaki put postaje sve masovnija, svakom je drago da učestvuje u tako lepoj misiji.Sada smo se uputili u Dečiju bolnicu da malo oraspoložimo deci koja na ovaj radostan praznik moraju da ostanu u bolnici.Deca sa posebnim potrebama se posebno obraduju poseti, njima darujemo slatkiše i igračke a oni kao i sva deca izuzetno emotivno dožive susrer sa toliko dedamrazova.Eh ta deca ulice, kod njih je uvek veselo, dočekali su nas pesmom i igrom, naravno kada su videli veliki džak prepun slatkiša oduševljeno su nas opkolili. Imaće da se slade nekoliko dana.
Potom najveća avantura - put u centar grada.Najveće iskušenje za organizaciju predstavlja podela paketića u centru grada. Iako smo uspeli da napravimo oko 400 paketića koje delimo na sve lokacije koje obilazimo, a sve preostale paketiće, negde oko 300, donesemo u centar grada gde podelimo okupljenoj deci. Podela je zamišljena tako da napravimo kolonu motorima, a da deca kroz špalir motora prolaze do kombija gde im se predaje paketić i tako po redu, ali pošto je mali broj paketa veliki broj dece i naravno snažnih roditelja koji žele da budu najbliži kombiju, potrebna je izuzetna snaga da se izborimo sa gomilom.
Na sreću sve prođe lepo, slikamo se sa sretnom decom i nadamo se da ćemo uspeti i sledeće godine da ih opet obradujemo.
Velika zahvalnost svim učesnicima koji su svojim učešćem uveličali ovu akciju, a firmama koje su uplatile sredstva, zahvalnost što su omogućili da kupimo slatkiše.
Puno pozdrava od moto zaljubljenika APOSTOLA.Novosadska televizija je imala emisiju uživo nekoliko dana pre akcije.