Apostoli na Facebook-u
Apostoli - motoristi slobodnog duha
Akcija Deda Mraz 2012/13.
pogledajte opširnije ovde
Start   |   Članovi   |  Aktivnosti   |   Galerija   |  Forum   |   Putovanja   |  Sponzori      Copyright © 2009-2011 All Rights Reserved. Design ticma
Akcija Deda Mraz 2010/11.
pogledajte opširnije ovde
Pogledajte kako su protekle predhodne akcijeMoto Deda Mraz

Akcija Deda Mraz 2011/12.
pogledajte opširnije ovde
TRASA PUTA
Okupljanje 9:00 časova plato SPENS-a,
Polazak kolone u 10,00 Maksima Gorkog, Bulevar Oslobođenja, Bulevar Cala Lazara, Bulevar patrijarha Pavla, Novosadski put, Veternik, Novosadska ulica
– 10,20 časova Dom za decu sa posebnim potrebama u Veterniku.
Povratak u Novi Sad, Novosadski put, Futoška ulica, Hajduk Veljkova
– 11,30 časova smo na odeljenju Dečije bolnice.
Hajduk Veljkova, Novosadskog sajma, Bulevar Oslobođenja,
- 12,00 časova stižemo kod dece u Svratištu za decu ulice,
Braće Jovandić, Kralja Petra I,
- 12,30 časova smo u  Centar za socijalni rad
Kisačka, Uspenska, Bulevar Mihajla Pupina, Modene
- 13 časova na Trgu slobode.
Posle podele paketića ručak za sve učesnike.
Modene, Žarka Zrenjanina, Stražilovska, Bul. Cara Lazara, Bul. Oslobođenja, Sremska Kamenica u moto klub Otpisani
        
ČETRNAESTA MOTO DEDA MRAZ akcija 2016./17.

Subota 24. decembar 2016. od 9,00  do 14,00 časova

Moto Deda Mraz tablica motora
Akcija Moto Deda Mraz 2013/14.
pogledajte opširnije ovde
I ove godine ljudi dobre volje su pomogli akciju i omogućili da što više dece bude sretno.
Firme koje su sa svojim sredstvima omogućili kupovinu poklona za decu.
Klikom na sliku videćete sajt firme koja je pokazala humanost.
trasa-puta2017.jpg
Akcija Moto Deda Mraz 2014/15.
pogledajte opširnije ovde
Akcija Moto Deda Mraz 2015/16.
pogledajte opširnije ovde
predivno organizovana akcija, ovde možete pogledati kako je protekla cela akcija i pregledati neke od slika sa akcije,
TRASA PUTA
1. plato Vujadin Boškov ispred spensa
2. Dom za decu sa posebnim potrebama u Veterniku
3. Dečija bolnica
4. Svratište dece ulice
5. centar za socijalni rad
6. centar grada
7 klub Otpisani
Okupljanje 9:00 časova plato SPENS-a,

Polazak kolone u 10,00  prema Veterniku,

– 10,20 časova Dom za decu sa posebnim potrebama u Veterniku.
– 11,30 časova smo na odeljenju Dečije bolnice.

Da ispunimo želju i deci u Svratištu za decu, kolona Deda Mrazova sa paketićima obići će i njihov dom oko 12,30 časova.

Kraj akcije predviđen je u 13,00 časova u Ledenoj šumi Dunavskog parka, gde se podele svi preostali pokloni deci koja se tu zateknu.

Svoje učešće u akciji najavili su moto klubovi "Otpisani", "Apostoli" i "Horda" uz svesrdnu pomoć članova Folklornog udruženja "Veliko kolo".

Bajkeri će se okupiti 24. decembra u 10 sati na Spensu i obići Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, Dečju bolnicu u Novom Sadu, Svratište za decu ulice i Dnevni boravak za smeštaj dece i mladih iz porodica u riziku.

Akcija će biti završena podelom slatkiša u "Ledenoj šumi" u Dunavskom parku.

"Sam kraj akcije je malo drugačiji od prethodnih godina. U Ledenoj šumi biće izvedena predstava, a paketići se neće klasično deliti, kao do sada, već će se Deda Mrazovi raširiti po parku i deliti slatkiše, te će veći broj mališana moći da ih dobije".

Nakon akcije, učesnici će otići na bajkerski pasulj, koji organizuje Moto klub "Otpisani" u svojim prostorijama u Sremskoj Kamenici.
mdm2017-mediji-rtv.jpg
mdm2017-mediji-021.jpg
Ove godine najveći deo slatkiša smo kupili u METRO prodavnici. Pre kupovine napravili smo izbor slatkiša koji ulazi u kombinaciji, obišli nekoliko najvećih supermarketa i popisali cene.
Ovaj put najpovoljniji je bilo Metro Cash & Carry

Izbor je na čokoladicama, bombonama, keksićima, sokićima, ma sve ono što deca vole. Želja nam je da spakujemo 500 slatkih paketića i stotinak paketića sa igračkama.
Kako je sve izgledalo u maloj foto priči.
Okupljanje na platou ispred Spensa, gde se i pored hladnog vremena sa snegom prekrivenim putevima okupio veliki broj Deda Mrazeva na matorima, a bilo je i mnogo onih koji su na četiri točka došli da ne bi propustili ovu lepu akciju.


Kolona se prvo uputila u Veternik da obiđemo decu ometenu u razvoju koja se uvek najviše raduje motorima, a naravno vole i slatkiše.
Okupljanje bajkera počelo je u 10 časova prepodne kod SPENS-a, odakle su krenuli prema veterničkom Domu za decu i odrasle ometene u razvoju. Na putu za Veternik bili su, kao i obično, glavna atrakcija za sve prolaznike koji su se tada zatekli na novosadskim ulicama. Zbog zvuka motora, ali i vizualno, jer ne viđa se često kolona Deda Mrazova na motorima.

-Deda Mrazovi na motorima nas svake godine iznenade za Novu Godinu i Uskrs. Uvek nam donesu radost, na čemu smo ima zahvalni – priča Ana Vila, direktorka Doma u Vetrniku. Njene reči potvrđuju izrazi lica stanovnika Doma, koji sa oduševljenjem koriste priliku da vide Deda Mrazove, a i da se fotografišu sa lepim Deda Mrazicama.
Sve spakovano u garaži kod Žileta i utovareno u kombi. Subota dan za akciju.

Ovako su mediji propratili akciju, bilo je mnogo reportera, novinara, dato puno intervjua, a naravno slike najbolje dočaravaju atmosferu na akciji.
-Imamo fenomenalnu saradnju sa motorašima. Ova dešavanja imaju izuzetno pozitivan efekat na korisnike, koji se tih poseta dugo sećaju, ne samo zbog slatkiša, već i zbog prazničnog zajedništva – kaže Zorica Vlajinić, vaspitačica i organizatorka folklorne sekcije u Domu, koja je takođe i aktivistkinja „Velikog kola“.

Posle radosti u Veterniku, obilazimo bolesnu decu u Dečijoj bolnici. U amfiteatru bolnice priređena je predstava za decu i podeljeni su slatki pokloni za one koji smeju slatkiše. Na odeljenje pulmologije obiđena su deca koja nisu smela da siđu u amfiteatar. Ostali Deda Mrazevi su obišli prijemno odeljenje i tamo podelili slatkiše deca koja su imali nezgodu da se danas zateknu tamo.

Posle Veternika, kolona Deda Mrazova na motorima stigla je u dečiju bolnicu, gde su podelili paketiće sa slatkišima i igračkama. Na dodeli je u prvim redovima bilo čak i nekoliko malih beba.

-Moja ćerka Ines je trenutno u bolnici i naravno da monogo znači da se nje i druge dece neko seti na ovakav način, kad su već tu gde su. Zaista lep gest i utisak, koliko može biti lep u bolnici. Njima je to malo, a ovoj deci znači puno – kaže Emilija Ljuboja, jedna od majki, koje su prisustvovale dodeli paketića.
-Ovo je jedan od najvažnijih događaja tokom godine za decu u našoj bolnici. Znači nam mnogo, kako zbog pažnje deci, tako i zbog vere u dobrotu i darivanje. A i olakšava im boravak u bolnici tokom praznika – izjavio je Dušan Vuković, PR dečije bolnice.

Posle dečije bolnice, bajkeri su obišli jedno svratište za decu, kao i dnevni boravak sigurne kuće za žene i decu, žrtve porodičnog nasilja. Deca ni tamo nisu krila oduševljenje zbog ove posete, a neki od dečaka iz sigurne kuće otišli su i korak dalje od stanovnika Doma za decu i odrasle ometene u razvoju, pa su nekoliko lepih Deda Mrazica pitali i za brojeve telefona.


Po prvi put obilazimo i decu i žene sa decom koja su smeštena u Centru za socijalni rad.
Korisnici usluga su deca smeštena u Prihvatilištu za decu i žene ugrožene porodičim nasiljem - Sigurna ženska kuća, Prihvatilištu za decu - Sigurna dečija kuća i korisnike usluge Dnevnog boravka dece i mladih iz porodica u riziku.
Kraj akcije je u centru grada. Ovaj put smo motorima prošli kroz centar pa Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom stigli do Dunavskog parka gde je Ledena šuma bila prepuna dece pa smo se umešali u mališane i obradovali ih sa pregrš slatkiša.