Apostoli na Facebook-u
Apostoli - motoristi slobodnog duha
MOTO ZEKA - Tradicionalna akcija obradujmo decu za Uskrs
Subota 30.04.2016.
10:00 Okupljanje ispred NS kafea Branimira Ćosića
10:30 formiranje kolone i polazak prema Veterniku,
11:00 dolazak u dom za decu sa posebnim potrebama u Veterniku
11:00 - 11:30 druženje sa decom. podela slatkiša i uskršnjih jaja.
Posle akcije zajednička vožjna i igre kod Otpisanih
Moto-zeka: Darivanje i davanje nemaju cenu
Stotinak članova nekoliko moto-klubova, u tradicionalnoj uskršnjoj akciji “Moto-zeka”, posetilo je danas Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, i štićenicima te ustanove poklonilo farrbana jaja i slatkiše. Domaćini su već na ulazu ustanove čekali dolazak motoraša kako bi se fotografisali sa njima i njihovim motorima.

Zoran Matićm presednik udruženja motorista „Apostoli“ koje je jedno od organizatora ove posete, kaže da novosadski bajkeri već godinama organizuju dve humanitarne akcije.

- To su  „Moto-zeka“ za vreme Uskrsa i „Moto-Deda mraz“ za Novu godinu. Namera je bila da decu sa posebnim potrebama i ona koja su u bolnicama barem malo usrećimo tokom praznika. Štićenicima doma je najinteresantnije  kada stignemo  sa svojim motorima, ali se ništa manje  ne obraduju ni poklonima

Uskršnji moto zeka
30.04.2016.
Start   |   Članovi   |  Aktivnosti   |   Galerija   |  Forum   |   Putovanja   |  Sponzori      Copyright © 2009-2011 All Rights Reserved. Design ticma
Udruženje motorista "Apostoli" i ove godine organizuje tradicionalnu uskršnju akciju "Moto-zeka" i to u subotu, 30. aprila. U okviru akcije, motoristi zajedno sa prijateljima i članovima brojnih drugih novosadskih moto-klubova, posetiće Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, kojima će podeliti slatkiše i farbana jaja.

Početak akcije je u 10 časova ispred NS Caffe-a u Ulici Branimira Ćosića 8, odakle kolona motorista u 10:30 časova kreće ka Veterniku.

Nakon povratka iz Veternika i druženja sa decom iz Doma, drugo poluvreme subotnje akcije “Moto Zeka” odigraće se u prostorijama Moto kluba “Otpisani” u Sremskoj Kamenici. Domaćini će prirediti Prvi novosadski bajkerski višeboj, a potom sledi žurka na koju su dobrodošli koji vole rokenrol.

- U bajkerskom višeboju ekipe će se takmičiti u pikadu, stonom tenisu, bacanju gume na šiLJak, nadvlačenju konopa i igri “Miletić”, odnosno bacanju pivskih čepova jednom rukom, podignutom do ramena, identičnoj pozi čuvenog spomenika u centru grada  - kaže predsednik “Otpisanih” Jovan Marjanović-Vanjus i dodaje da će pobednikU višeboja pripasti unikatni trofej.

Posle višeboja, od 21 sat, počinje žurka, na dva stejdža. Na “Bašta stejdžu” nastupa bend “Đarma i metkovi”, a u “Podrum stejdžu” muziku pušta DJ Pako.

- Žurka je otvorenog tipa i namenjena je svim ljubiteljima rokenrola, a za dolazak na nju nisu neophodne boje, motori i kožni prsluci - poručio je Vanjus.
Prema rečima direktora ove ustanove Zorana Arbutine rampa za invalide koja će omogućiti lakši ulazak u vozilo se trenutno nalazi u kompaniji Jugokomercija koja ju je i instalirala na službeni kombi doma u Veterniku i stići će u utorak.

–  Mi imamo 548 korisnika i svaka pomoć nam je dobrodošla. Najlepše u celoj ovoj priči jeste adekvatna medijska promocija da bi ljudi saznali da postoji niz mogućnosti da se pomogne ovoj deci – rekao nam je Arbutina.