Apostoli na Facebook-u
Apostoli - motoristi slobodnog duha
Tradicionalna akcija obradujmo decu za Uskrs.
Humanitarno druženje opet
u organizaciji Apostola!

10:00  Okupljanje ispred NS kafea Branimira Ćosića
10:30 formiranje kolone i polazak prema Veterniku,
11:00 dolazak u firmu Jugokomecija - predaja rampe za uvoz kolica
11:30  dolazak u dom za decu sa posebnim potrebama u Veterniku
11:30 - 12:30 druženje sa decom. podela slatkiša i uskršnjih jaja.
Moto-zeke donele poklone deci u Domu u Veterniku

Štićenike Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku posetio je jedan neobičan uskršnji zec – "Moto-zeka".Udruženje motorista "Apostoli" iz Novog Sada i ove godine, poslovično je organizovalo uskršnju akciju, u okviru koje su članovi udruženja, zajedno sa prijateljima i članovima brojnih drugih moto-klubova u Novom Sadu i okolini, posetili Dom u Veterniku, družili se sa štićenicima te ustanove i podelili im slatkiše i farbana jaja. Akcija je, osim prazničnog druženja, imala i humanitarni karakter.

"Ove godine, uz nesebičnu pomoć sponzora – preduzeća 'Jugokomercija' u Veterniku, donirali smo rampu za osobe sa invaliditetom, koja je montirana na kombi Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju. Ovo je već tradicionalni susret sa decom i omladinom u veterničkoj ustanovi i prilika da, kao i uvek, damo sve od sebe da im makar malo ulepšamo svakodnevnicu", istakla je PR Udruženja "Apostoli" Sandra Šteli.

Akciju su i ove godine podržali članovi mnogih Moto klubova iz Novog Sada, Rumenke i Srbobrana. Uskršnji moto karavan je brojao oko 70 motora. Motoristi su još jednom pokazali da imaju veliko srce.

Podsetimo, motoraši ovog udruženja sa kolegama iz moto kluba "Otpisani" pred svaku Novu godinu kupuju paketiće ličnim sredstvima i obučeni kao Deda mrazevi obilaze na motorima Dečije selo, Dečiju bolnicu, Dom za decu sa posebnim potrebama na Novom naselju i Svratište za decu ulice, a potom na Trgu slobode podele više stotina paketića mališanima koja se tamo zateknu.

izvor: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Motorasi-zeke-sutra-nose-poklone-u-Decije-selo-i-Dom-u-Veterinku.html
Uskršnji moto zeka
11.04.2015.
Start   |   Članovi   |  Aktivnosti   |   Galerija   |  Forum   |   Putovanja   |  Sponzori      Copyright © 2009-2011 All Rights Reserved. Design ticma
Bajkeri doveli Uskršnjeg moto zeku u Dom u Veterniku

Članovi udruženja motorista slobodnog duha „Apostoli“ posetili su danas Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku. Oni su štićenicima uručili uskršnje poklone. Ustanovi su poklonili rampu za invalide, donaciju kompanije Jugokomercija.

Kako je ova poseta postala tradicionalna mnogi korisnici doma su sa nestrpljenjem iščekivali dolazak prijatelja na motorima. Bajkeri su prvo napravili krug u dvorištu doma, a potom su parkirali svoje dvotočkaše i podelili slatkiše i uskršnja jaja i zagrljeni fotografisali se sa štićenicima.

Prema rečima direktora ove ustanove Zorana Arbutine rampa za invalide koja će omogućiti lakši ulazak u vozilo se trenutno nalazi u kompaniji Jugokomercija koja ju je i instalirala na službeni kombi doma u Veterniku i stići će u utorak.

–  Mi imamo 548 korisnika i svaka pomoć nam je dobrodošla. Najlepše u celoj ovoj priči jeste adekvatna medijska promocija da bi ljudi saznali da postoji niz mogućnosti da se pomogne ovoj deci – rekao nam je Arbutina.Inače, „Apostoli“ nisu klasičan moto-klub, više su usmereni na organizovanje humanitarnih akcija. Ideja je potekla pre sedam godina od predsednika kluba Zorana Matića  i njegovih prijatelja. Od tada se redovno organizuju akcije „Moto Deda Mraz“ i „Moto zeka“. Tokom akcije „Moto deda mraz“ članovi kluba poslednje nedelje pred Novu godinu zajedno sa klubovima „Horda“ i „Otpisani“ obilaze Dečje selo, Dečju bolnicu, Dnevni boravak za osobe sa potrebnim potrebama na Novom naselju, Svratište za decu ulice i  prave okupljanje na Trgu slobode u Novom Sadu i podele paketiće najmlađima. Akcija „Moto zeka“ se organizuje za Uskrs i ove godine pomoć je bila namenjena Domu u Veterniku.


- Cilj udruženja  je da ulepša praznike deci koja su van svojih porodica. Odziv ostalih moto-klubova je takođe dobar. Organizuju se i akcije dobrovoljnog davanja krvi. Ove godine se planira i potpisivanje donorskih kartica za zaveštanje organa - kaže  za portal mojnovisad.com, PR Moto-kluba „Apostoli“ Sandra Šteli.

http://www.mojnovisad.com/vesti/bajkeri-doveli-uskrsnjeg-moto-zeku-u-dom-u-veterniku-id775.html


Kako je izgledala najava akcije Moto zeka u emisiji Novosadske razglednice na RTV